acv_tank_in_tank_fejlec.jpg
valrom


MI AZ A TANK-IN-TANK RENDSZER?

A Tank-In-Tank rendszer, azaz a tároló a tárolóban kialakítás számos előnyt nyújt mind a felhasználók, mind pedig a kivitelezők számára. A melegvíz tárolót két koncentrikus tartály alkotja. A belső használati víz tartály rozsdamentes acélból készül, amelyet kívülről körbeölel a fűtővíz. Így ennek a tartálynak a teljes felülete a hátadó felület, ami 1,5 -2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós vízmelegítő esetén, ezáltal a tartály rendkívül rövid idő alatt tud nagy mennyiségű melegvizet biztosítani. A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően kisebb tartálytérfogatra van szükség, miáltal csökken a tartály hővesztesége és helyszükséglete.

Rozsdamentes acél - korróziómentes
Az ACV tartályok rendkívül jól tűrik az agresszív használati vizet. A tartályok rendelhetőek Duplex alapanyagból, amely lehetővé teszi nagy töménységű klórós víz használatát egészen 2.000 mg/l klór mennyiségig.

Nincs legionellaveszély - a forró víz fertőtlenít
A vízkőmentességnek és a teljes felületen fűtött belső tartálynak köszönhetően a HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60 °C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak, és nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna.

Vízkőmentesség - hosszú élettartam, teljesítmény csökkenés nélkül
A hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérsékletváltozás következtében, ami megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen.

Kiváló szigetelés - alacsony hőveszteség, minimális energiaigény
A külső tartály kívülről 50 mm poliuretán hab szigeteléssel van ellátva. A hőveszteség kevesebb, mint 0,35 °C óránként. (85 °C-os HMV esetén)

Egyszerű karbantartás - alacsony üzemeltetési költség
Az ACV Smart tartályok a rozsdamentes acél alapanyagnak köszönhetően megakadályozzák a vízkő lerakódását a tartályban és nem igényelnek anódos vízkővédelmet, karbantartást.

Elektromosan is fűthető
Az SLE W sorozat egy 2200 W-os elektromos fűtőbetéttel van ellátva. A köpenytérben elhelyezett fűtőbetét nem érintkezik közvetlenül a használati vízzel, miáltal nem tud vízkő lerakódni a felületén.
acv_tanki_in_tank_02.jpg
Nagyon fontos, hogy egy Tank-in-Tank rendszerű és egy hagyományos működésű, csőkígyós tárolót nem szabad pusztán térfogat alapján behelyettesíteni egymással. Hiszen nagy hőátadó felületnek és a magas hőmérsékleten tárolt melegvíznek köszönhetően egy Tank-in-Tank rendszerű tárolóval lényegesen nagyobb mennyiségű melegvizet tudunk készíteni, mint egy azonos méretű csőkígyós tárolóval. Vagy megfordítva a hasonlatot, ugyanazt a mennyiségű melegvizet egy jóval kisebb méretű Tank-in-Tank rendszerű tárolóval tudjuk elkészíteni, így nem csak beruházási és üzemeltetési költséget takaríthatunk meg, hanem lényegesen kisebb helyre is van szükség az alkalmazáshoz.

Lényeges kiemelni továbbá, hogy ezeket a tárolókat csak állítva szabad szállítani. 

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.

Telefon: +36 1 254 0160

E-mail: vivaco@vivaco.hu

Vivaco Kft.

 

Iroda és raktár

© 2024 Vivaco Kft. Minden jog fenntartva.

Keresés

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ